Klubb Under solen och månen -2019

Köp en biljett – swisha 100 kr till 123 236 33 49 – skriv  “undersolen + speldatum/artist” i meddelandet. Biljetten finns på lista i dörrren och kommer stå i den personens namn som swishat. OBS! Du kan förköpa din biljett fram till en dag innan speldatum, annars kostar de 150 kr i dörren (Swish only!). Se speldatum och mer info längre ned.

Kom och se oss i vår!

Med klubben “Under Solen och Månen” vill vi visa hur mycket det faktiskt kostar att göra ett proffsigt musikevent där alla inblandade får rimligt betalt och artisterna får hjälp med produktionen. Vi vill vara med och bidra till att vända en trend där de mindre livescenerna försvinner och färre och färre betalar för bra livemusik av artister utan ett stort bokningsbolag i ryggen. Idag är det dessutom ofta som artisten behöver stå för allt runtomkring: marknadsföring, dokumentation, administration, transport och till och med ljudteknik och utrustning, samtidigt som de sällan får ens i närheten av ett rimligt gage.

Vilka är vi? Fem olika artister under indieskivbolaget El Sol y La Luna music med olika bakgrund i olika åldrar.
Vad gör vi? Allt från soul, rock, världsmusik på spanska och engelska, till organisk folkpop.
Vad händer under solen och månen? Vi jobbar för en mer inkluderande, jämställd och bred musikscen. Under våren kommer vi att ha fem spelningar på Kolingen (Engelen) i Stockholm. Kom!

Speldatum och artister:

2 maj – Amaliar (release av debutalbum!)

10 maj – Anders Bergendahl

18 maj – Elisif Norrman

24 maj – Natalie Beabella

5 juni – Joie Fine 

Du kan förköpa din biljett fram till en dag innan speldatum, annars kostar de 150 kr i dörren (Swish only!):

Swisha 123 236 33 49 – Skriv  “undersolen + speldatum/artist” i meddelandet. Biljetten finns i lista i dörrren och kommer stå i den personens namn som swishat.

För 100 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt)

För 150 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt) och ta med en vän gratis

För 200 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt) och ta med en vän gratis, samt en personlig brevinbjudan till varje event.

För 500 kr får du inträde till alla fem eventen och ta med en vän gratis varje gång, samt en personlig brevinbjudan till varje event.

För 1000 kr får du inträde till alla fem eventen och ta med en vän gratis varje gång, samt personliga brevinbjudan till varje event. Du får också en reserverad stol med ditt namn på.

Följ klubben på Facebook för fler uppdateringar.

Hjälp oss gärna och länka vår klubb i dina sociala medier! Använd 

#undersolenomånen #realmusic #fairpayformusic

Tack alla ni som hjälpt till att stötta vår crowdfundingkampanj, vi lyckades samla in vårt mål 20 000 kr, läs mer här: https://www.crowdculture.se/se/projects/under-solen-och-manen

Här får alla artister som är med:

1. Ett rimligt arvode

2. Professionell ljudteknik

3. Spelningen presenterad för kalendarium i en pressrelease

4. Spelningen fotograferad och livestreamad via facebook-live

5. Transport

6. Mat och dryck gratis

7. En garanterad publik på minst 30 personer

9. Möjlighet att synas i ett bra sammanhang

Artisterna skapar arrangemangen tillsammans under ledning av El Sol y la Luna Music.

Om projektägaren:

Natalie Knutzen som står bakom El Sol y la Luna Music, driver en musikstudio i Skanstull och är utbildad jazzgitarrist från Buenos Aires. Hon flyttade till Stockholm 2002 och har bland annat varit verksam som frilansmusiker, privat sångpedagog, musikproducent och kurslärare i låtskriveri och produktion på Folkuniversitetet i Stockholm. Hon producerar både egen musik och andras, som nisch har hon att arbeta med organiska instrument i genrerna folk/världsmusik/pop/soul och rock.

Natalie har medverkat i flera feministiska musikprojekt, nu senast i projektet ”TegelJazz”, en jazzgrupp för personer som identifierar sig som kvinnor och/eller transpersoner. Tidigare har hon också deltagit i utbytesrojektet Tamboreras, kvinnliga slagverkare i Argentina, samt är sologitarrist i det mixade rockbandet Amaliar. Hon arbetar aktivt i sitt skivbolag för att använda sig av kvinnliga instrumentalister i sina produktioner. El Sol y la Luna Music med inriktning på världsmusik har alltid varit en öppen plats för musikaliska intryck från hela världen. Framförallt Latinamerika där Natalie själv har sina rötter.

Hon har producerat och mixat ett flertal singlar/ep:s och album. Hon har också gjort ett antal kulturutbyten med Argentina med stöd från Konstnärsnämnden. En av hennes senare singlar ”I’m Gonna Dance” spelades flitigt på P2 Världen och var prov på just ett sådant samarbete där hon gjort en engelsk cumbia-tolkning av en argentinsk mycket känd folksångares låt, Leon Gieco. Samarbetet gjordes med dennes producent Luis Gurevich, som också kommit till Natalies studio för att spela in ett album ”Sindrome de Estocolmo” där flera kända svenska folkmusiker medverkar (Olle Linder, Emilia Amper, Beata Söderberg m.fl).

Här finns en Spotifylista med produktioner som gjorts i studion: https://open.spotify.com/user/lapiantada/playlist/5Uk36I8aidcDFWuPlSyLVK